Je onderscheiden als school, voorschool of kinderopvanginstelling, hoe doe je dat?

Geïnspireerd door de blog van Esther Boverhof, een collega ondernemer, schrijf ik nu deze blog. Esther blogt over onderscheidende opvang bieden en ze heeft daar een top 5 van samengesteld. Een interessante blog, te lezen op de website van kinderopvang totaal: http://www.kinderopvangtotaal.nl/Gastouderopvang/Blogs/2014/2/Blog-Esther-Boverhof---Onderscheidende-opvang-bieden-de-top-5-1456426W/

 

Aan die top 5 zou ik graag de nummer 6 toe willen voegen: Specialiteit. Durf jij anders te zijn? Durf jij op te vallen? 

 

Wat maakt jullie als school, voorschool of kinderopvanginstelling nou ECHT anders dan de andere aanbieders binnen de gemeente? Dat gaat om de waarde die jullie als team zelf toevoegen aan de diensten die je aanbiedt. Hebben jullie er bijvoorbeeld voor gekozen om alleen maar natuurlijke voeding aan de kinderen aan te bieden? Hebben jullie een andere visie op de ontwikkeling van kinderen ontwikkeld? Hebben jullie als team een cursus gevolgd (die niet verplicht is gesteld) en kan je daardoor speciale activiteiten in het dagritme aanbieden die niemand anders kan bieden? Dan is jullie instelling ineens ECHT anders dan alle anderen. Als je dat met hart en ziel uitdraagt zal dat jouw instelling op een bijzondere manier op de kaart zetten. 

Dit is ook met Studio Swing gebeurd. Vier jaar geleden begon ik mijn eigen dansbedrijf. Taaldans en Rekendans waren nog niet zo bekend, dus bood ik daarnaast ook allerlei dansworkshops aan die alle andere dansscholen in alle andere steden ook aanbieden. Binnen drie maanden merkte ik dat Taaldans en Rekendans de core business van mijn bedrijf waren geworden. Het was leuk en herkenbaar, maar als onderscheidende factor kwam er nog de brede ontwikkeling van de fantasie, de motoriek, de taal en het rekenen bij. Pedagogisch medewerkers en leerkrachten konden letterlijk zien en horen over welke begrippen we hadden gedanst. De kinderen kwamen met veel energie, plezier en nieuwe begrippen weer terug in de klas. Sindsdien bied ik niets anders meer aan dan Taaldans en Rekendans. Lessen voor peuters en kleuters, het Startpakket Leren door Dans, cursussen en studiedagen voor professionals en... op dit moment werk ik mijn nieuwste product uit wat door heel Nederland gebruikt kan worden. 

DURF je te onderscheiden, zet de stap naar een specialiteit (een niche) en geniet ervan. Wij hebben al een groot aantal instellingen in Nederland op weg geholpen om zich te onderscheiden door Leren door Dans aan te bieden. Hetzij door een van onze docenten wekelijks lessen Taaldans en Rekendans aan de kinderen te laten geven, of door de professionals op te leiden door met het Startpakket Leren door Dans te laten werken. Omdat in deze tijd het onderscheiden heel belangrijk is geworden, werken wij aan een button voor op de website van die instellingen. Op die manier kunnen zij online naar buiten komen met het verschil wat zij aan de kinderen kunnen bieden. 

 

Hoe onderscheiden jullie je? Was het lastig om voor een niche te kiezen? Ik lees graag je reacties hieronder. 

Met dansgroet en buiging, 

 

Lenneke Gentle

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen