Waarom dans in het onderwijs thuishoort.

Na 15 jaar spelen, dansen, leven en leren met kinderen, zijn er veel mooie ervaringen ontstaan die ik graag wil delen. Ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van Studio Swing, ben ik dan ook begonnen om de mooiste ervaringen op te schrijven. De ervaringen heb ik omgezet naar een E-book: 52 bijzondere beweegredenen om te starten met dans. Want ieder kind zou de gelegenheid moeten krijgen om te gaan dansen.

 

 

Dans is leuk, dat is dan ook reden nummer 1. Maar al meer dan 50 jaar wordt er actief en statistisch materiaal aangeleverd uit diverse onderzoeken op het gebied van gedragsoptometrie en sensorische training. Deze onderzoeken tonen keer op keer aan dat er diverse waardevolle effecten zijn van bewegen tijdens het leren. Dit geeft het boek 'brain-gym in de praktijk' aan. Het is tijd dat deze onderzoeken in de praktijk worden gebracht en dat er meer vanuit bewegen, spelen, dansen en ervaren geleerd mag worden. De (onderzoeks)resultaten zijn ernaar, maar hoe kunnen we hiermee starten?

Visies op dans.

Veel mensen hebben een visie op dans. Vanuit hun eigen ervaringen, vanuit studie en wetenschap of vanuit andere invalshoeken. Het leuke is, dat al die visies gekleurd worden door ervaringen. Op zoek naar de waarheid over de werking van dans, ben ik aardig wat schrijfsels en literatuur tegengekomen. Maar de waarheid bestaat niet. Gelukkig bestaan wel al onze percepties op dans, die het vak ook zo kleurrijk en interessant maken.

Wat ik graag wil delen is ook niet de waarheid. Het zijn mijn ervaringen en ervaringen van kinderen en cursisten. Geschreven vanuit mijn eigen perceptie, met mijn eigen kleur. Want dans doet iets met je. Om al die mooie verhalen de wereld in te brengen, is de website gelanceerd. Voor nu dit E-book.

Delen is vermenigvuldigen.

Ik hoop dan ook dat dit E-book je in beweging zet. Letterlijk en figuurlijk. Ik hoop ook dat je dit E-book deelt zodat we elkaar kunnen inspireren om meer dans in het leven van kinderen te brengen. Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de kinderopvang en … eigenlijk overal waar kinderen zijn. Want kinderen willen bewegen en leren. 

Download het gratis E-book hier

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen