Dans is samenwerken.

Gratis E-book 52 Bijzondere Beweegredenen om te starten met dans 19

Samenwerken is bijzonder, zowel het samenwerken in de dansles als de samenwerking tussen onderwijs en peuterspeelzalen. 

Vandaag een mooi voorbeeld van een nieuwe impuls tot samenwerken in Gouda. De brede school Wereldwijs is gevestigd in het Nelson Mandela Centrum waar ook kinderopvang, Quadrant peuterspeelzaal, CJG, koffiecafé, speelotheek, kinderfysiotherapie en thuiszorg gevestigd zijn. Een prachtig nieuw pand wat bruist van de mogelijkheden en energie. De peuterspeelzaal en de school geven aan dat ze graag de handen ineen willen slaan voor een betere samenwerking. Ze hopen hiermee een betere doorstroom van de peuterspeelzaal naar de school te realiseren en een prettig contact te initiëren tussen de collega's op de groepen: de pedagogisch medewerkers en de kleuterleerkrachten. Voor ouders en kinderen geeft deze samenwerking ook een fijn gevoel omdat ze de hele onderbouw al goed leren kennen. Quadrant en Wereldwijs gaan vanaf september starten met een doorgaande leerlijn Taaldans en Rekendans om zo één van de eerste stappen te kunnen zetten in de richting van een nieuwe samenwerking. 

 

We zijn inmiddels druk met de voorbereidingen voor dit traject en we hopen dat er nog veel meer van dit soort initiatieven mogen volgen. We zien ook steeds vaker dat de peuterleidsters en de kleuterleeerkrachten samen beslissen om de cursus 'Dans je Mee?' te doen. Zo leren de peuters en de kleuters door dans, beweging en spel en er ontstaat een duidelijke doorgaande lijn. 

Hoe werkt dit bij jullie op school? Of in de opvang? Of als ouder? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

Eind mei lanceren we onze nieuwe website met de online uitgeverij, onze trainingen en natuurlijk de bewegend leren conferentie. 

Peuters en kleuters willen de hele dag bewegen; stil zitten is geen optie.
Kinderen die zich ontwikkelen door veel te bewegen, ontwikkelen zich beter
dan kinderen die weinig of niet bewegen. Ze zijn fitter, gezonder en blijer. 

Creatief Bewegend Leren gaat uit van de primaire behoefte van kinderen: bewegen!
Daardoor kun je hun behoefte volgen en tegelijk speels bezig zijn
met de brede ontwikkeling. Lekker in het tempo van het kind zelf.  

Onderzoeken tonen aan: bewegend leren loont!

Met ruim 10 jaar ervaring bieden wij een totaalpakket aan voor kleuterscholen, peuterscholen en kinderopvang. 
Een vakdocent op locatie, digitaal lesmateriaal, cursussen, een conferentie, Bewegend Leren TV en de Inspiratiegroep. 
Kijk bij 'aanbod' voor meer informatie.

Een aantal tevreden klanten.

 Onderwijs- en opvang instellingen, onderwijs advies diensten, VVE methodes, gemeentes, congresorganisaties, vakbladen en dansscholen.

De Krullevaar.jpgIVASS.jpgLogo_Keunstwurk_original.pngO3.jpgROC mondriaan.jpgSCOH.jpgStichting Het Vergeten Kind.jpgalexanderschool.jpgbenjamin nistelrode.jpgbrede school gouda.pngbuutplaats.jpgchouchou.jpgdelftse peuterspeelzalen.jpgdownloadscoh peuterspeelzalen.jpgforte.jpggabrielschool.jpggaljoen.jpgggd haaglanden.jpggob mikado.jpggrote beer.jpghaagse scholen.jpghco.jpghermelijntje.jpghoogstratenschool.jpgjan van nassauschool.jpgkleine wereld almere.jpgkleine wereld dh.jpglezen en schrijven.jpglogacom.jpgloulou.jpglucas onderwijs.jpgmarijkeschool.jpgobs de kas.jpgonze wereld.jpgoosterleeschool.jpgostadeshool.jpgpino.jpgreed business.jpgschatkaart.jpgsint maerte breda.pngspl.jpgspoorzoeker.jpgspringbok.jpgtriade.jpgvoor welzijn.jpgvoorsprong.jpgwelzijn velsen.jpgxtra.jpgzebra.jpg