Ieder kind een liefdevol thuis? Open jouw Hart(enhuis)!

38.000 Kinderen slapen niet in hun eigen bed. Ze verblijven in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. 

Stichting "Het Vergeten Kind" zet zich al jaren in voor het welzijn van deze kinderen. Zij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit. Op een aantal opvanglocaties heb ik dansles mogen geven aan de jongste kinderen. Wat was dat bijzonder. Kinderen, teruggetrokken en verlegen, in een omgeving met alleen maar muren en kleine kamertjes, zonder ramen. Tijdens de lessen durfden ze zich eindelijk weer eens te ontspannen. Uiteindelijk zongen ze allemaal uit volle borst het 'Happy' liedje mee en dansten ze heerlijk vrij door de ruimte. 

Kom in actie!

Wil jij ook dat alle kinderen in Nederland een veilig thuis krijgen? Het Vergeten Kind heeft de speciale Hartenhuis actie opgezet, om op een positieve manier aandacht te vragen voor deze kinderen en om de kinderen een signaal te geven dat ze gezien worden. Begin 2017 goed samen met jouw

  • Klas
  • School
  • BSO
  • Kinderdagverblijf
  • Gastouderopvang
  • Dansstudio
  • Sportclub
  • Werkplek
  • Thuis

Deze prachtige campagne van 'The Gardeners' maakte dat Heel Nederland haar hart opende! Onnoemelijk veel particulieren, scholen, winkels en bedrijven deden mee. Post-it® Sponsor 3M, de Telegraaf, Ziggo Dome, RTL, Connexxion, ABN AMRO, Amsterdam Arena, NAC, Madurodam en vele anderen. Hartenhuisjes verschenen overal in Nederland. Meer dan 250.000 mensen plakten een Hartenhuisje op hun ramen, 500 scholen en 2000 bedrijven deden mee. Er verscheen zelfs een 42 meter lang doek op de Euromast! Hoewel het geen concrete doelstelling was, meldden zich ongeveer 1500 potentiële pleegouders tijdens de campagneperiode.

“Kinderen willen niets liever dan ‘gewoon’ zijn. Dat ze na school gewoon naar huis kunnen in plaats van naar de opvang. Je verhaal kwijt kunnen, kunnen spelen en een knuffel krijgen. Dat is onze wens voor deze kinderen”, aldus Johnny de Mol. (ambassadeur van de stichting.) En hoe mooi is dat! Wij kunnen dit vanaf nu meegeven aan alle kinderen waar we dagelijks mee werken. Goed voor elkaar zorgen is belangrijk. Jong geleerd, oud gedaan. Doen jullie mee? 

Het Vergeten Kind betrekt veel bekende mensen bij hun missie. Zo krijgen ze een steeds groter bereik. 

Geef je nu op!

Wil je met jouw (voor)school, kinderdagverblijf, dansschool, werkplek ook een hartenhuis bouwen met de kinderen? Teken de petitie, doe een donatie en je ontvangt een Hartenhuis bij jou thuis. Een superleuke constructieopdracht voor in kleuterklassen om de kinderen zelf te laten doen. Je kunt ook de ouders van de kinderen nog inschakelen om het thuis te doen ook! En fijn als je deze blog ook deelt met jouw omgeving. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Laat dit in 2017 alle kinderen zijn die in Nederland verblijven. 

 

Reacties   

0 #3 Lenneke Gentle 20-01-2017 09:00
Mooie actie he...
Leuk als jullie meedoen! Je kunt in de blog hierboven op het blauwe woord PETITIE klikken. Teken de petitie en bestel Post-its bij hen of koop ze in de winkel. Succes!
Citeer
0 #2 Lotte 19-01-2017 14:31
Len wat PRACHTIG!
Citeer
0 #1 DE VROLIJKE KATTEN 18-01-2017 18:27
Kleinschalig gastouderopvang in Gouda. We willen meen doen!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

Eind mei lanceren we onze nieuwe website met de online uitgeverij, onze trainingen en natuurlijk de bewegend leren conferentie. 

Peuters en kleuters willen de hele dag bewegen; stil zitten is geen optie.
Kinderen die zich ontwikkelen door veel te bewegen, ontwikkelen zich beter
dan kinderen die weinig of niet bewegen. Ze zijn fitter, gezonder en blijer. 

Creatief Bewegend Leren gaat uit van de primaire behoefte van kinderen: bewegen!
Daardoor kun je hun behoefte volgen en tegelijk speels bezig zijn
met de brede ontwikkeling. Lekker in het tempo van het kind zelf.  

Onderzoeken tonen aan: bewegend leren loont!

Met ruim 10 jaar ervaring bieden wij een totaalpakket aan voor kleuterscholen, peuterscholen en kinderopvang. 
Een vakdocent op locatie, digitaal lesmateriaal, cursussen, een conferentie, Bewegend Leren TV en de Inspiratiegroep. 
Kijk bij 'aanbod' voor meer informatie.

Een aantal tevreden klanten.

 Onderwijs- en opvang instellingen, onderwijs advies diensten, VVE methodes, gemeentes, congresorganisaties, vakbladen en dansscholen.

De Krullevaar.jpgIVASS.jpgLogo_Keunstwurk_original.pngO3.jpgROC mondriaan.jpgSCOH.jpgStichting Het Vergeten Kind.jpgalexanderschool.jpgbenjamin nistelrode.jpgbrede school gouda.pngbuutplaats.jpgchouchou.jpgdelftse peuterspeelzalen.jpgdownloadscoh peuterspeelzalen.jpgforte.jpggabrielschool.jpggaljoen.jpgggd haaglanden.jpggob mikado.jpggrote beer.jpghaagse scholen.jpghco.jpghermelijntje.jpghoogstratenschool.jpgjan van nassauschool.jpgkleine wereld almere.jpgkleine wereld dh.jpglezen en schrijven.jpglogacom.jpgloulou.jpglucas onderwijs.jpgmarijkeschool.jpgobs de kas.jpgonze wereld.jpgoosterleeschool.jpgostadeshool.jpgpino.jpgreed business.jpgschatkaart.jpgsint maerte breda.pngspl.jpgspoorzoeker.jpgspringbok.jpgtriade.jpgvoor welzijn.jpgvoorsprong.jpgwelzijn velsen.jpgxtra.jpgzebra.jpg