De pauzeknop tussen Sint en Kerst

Je hebt vast ook een drukke groep kinderen op dit moment. Veel scholen, peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen genieten op en top van de sinterklaastijd: zo hoort het ook! Heerlijk, al die gezelligheid. Voor kinderen is het belangrijk om in die gezellige onrust en alle spanningen die dit feest met zich meebrengt, ook weer even tot zichzelf te kunnen komen.

Hoe kunnen we kinderen rust bieden? (en onszelf ook) 

Sint eruit: Boom erin. 

Voordat kinderen op 5 december überhaupt beseffen wat er die dag allemaal is gebeurd, zien ze de volgende dag in hun omgeving die hele Sint waar ze ruim een maand mee bezig zijn geweest al niet meer terug. Dan staan er ineens allemaal bomen met lichtjes.

Ik zie mezelf met ons team nog in de weer: Sint weer weg, kinderen alle cadeautjes en werkjes mee, lunch met het team en dan met knallende kerstmuziek aan in alle lokalen de kerstbomen optuigen. En de volgende dag werkten we over kerst. Gekkenwerk, want wij liepen op ons tandvlees en de kinderen bleven maar Sinterklaas liedjes zingen, vragen of ze hun schoen mochten zetten en aangeven dat Rommelpiet vast weer was geweest omdat het een bende was!

De pauzeknop

Eigenlijk is het compleet logisch, kinderen hebben even langer de tijd nodig om alle Sint indrukken te verwerken. Zou het een idee zijn om de pauzeknop even op te zoeken? Na het Sint feest lekker naar huis en op 6 december samen met de kinderen nog even napraten en dan alle Sinterklaas spullen opruimen. Zo krijgen zij ook de kans om het los te laten en het af te ronden. Nog lekker vaak "Dag Sinterklaasje dahaaaaag" zingen en dan pas na het weekend de boom opzetten. Rustiger voor de kinderen: rustiger voor jezelf. Dan ben je in de kerstvakantie ten minste fit genoeg om lekker te kunnen genieten van je gezin en/of familie en vrienden. 

Muziek!

Natuurlijk, je kent me. Muziek heeft invloed op de sfeer in de groep en op het gevoel van kinderen. Ik vond een playlist voor je, waarbij jullie lekke relaxed kunnen genieten van het December gevoel. Benieuwd? Klik hier en chillen maar. 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

Eind mei lanceren we onze nieuwe website met de online uitgeverij, onze trainingen en natuurlijk de bewegend leren conferentie. 

Peuters en kleuters willen de hele dag bewegen; stil zitten is geen optie.
Kinderen die zich ontwikkelen door veel te bewegen, ontwikkelen zich beter
dan kinderen die weinig of niet bewegen. Ze zijn fitter, gezonder en blijer. 

Creatief Bewegend Leren gaat uit van de primaire behoefte van kinderen: bewegen!
Daardoor kun je hun behoefte volgen en tegelijk speels bezig zijn
met de brede ontwikkeling. Lekker in het tempo van het kind zelf.  

Onderzoeken tonen aan: bewegend leren loont!

Met ruim 10 jaar ervaring bieden wij een totaalpakket aan voor kleuterscholen, peuterscholen en kinderopvang. 
Een vakdocent op locatie, digitaal lesmateriaal, cursussen, een conferentie, Bewegend Leren TV en de Inspiratiegroep. 
Kijk bij 'aanbod' voor meer informatie.

Een aantal tevreden klanten.

 Onderwijs- en opvang instellingen, onderwijs advies diensten, VVE methodes, gemeentes, congresorganisaties, vakbladen en dansscholen.

De Krullevaar.jpgIVASS.jpgLogo_Keunstwurk_original.pngO3.jpgROC mondriaan.jpgSCOH.jpgStichting Het Vergeten Kind.jpgalexanderschool.jpgbenjamin nistelrode.jpgbrede school gouda.pngbuutplaats.jpgchouchou.jpgdelftse peuterspeelzalen.jpgdownloadscoh peuterspeelzalen.jpgforte.jpggabrielschool.jpggaljoen.jpgggd haaglanden.jpggob mikado.jpggrote beer.jpghaagse scholen.jpghco.jpghermelijntje.jpghoogstratenschool.jpgjan van nassauschool.jpgkleine wereld almere.jpgkleine wereld dh.jpglezen en schrijven.jpglogacom.jpgloulou.jpglucas onderwijs.jpgmarijkeschool.jpgobs de kas.jpgonze wereld.jpgoosterleeschool.jpgostadeshool.jpgpino.jpgreed business.jpgschatkaart.jpgsint maerte breda.pngspl.jpgspoorzoeker.jpgspringbok.jpgtriade.jpgvoor welzijn.jpgvoorsprong.jpgwelzijn velsen.jpgxtra.jpgzebra.jpg