Vier weken Taal- en Rekendans bij jou op locatie?

Kinderen die zich ontwikkelen door beweging, ontwikkelen zich beter dan kinderen die weinig of niet bewegen. Leren met je lijf is kind eigen, gezond, leuk en breinvriendelijk. Het biedt meer ontwikkelingsrendement en hoge ouderbetrokkenheid. Het werkt: onderzoek toont het aan en ruim 500 jonge kind locaties in Nederland hebben het al gesignaleerd. Zou je dit ook wel willen? Bij jou op locatie? We dagen je graag uit: ontvang vier weken lang onze dansdocent bij jou op locatie om zelf de proef op de som te nemen. 

De meerwaarde van dans. 

Peuters en kleuters leren alles in hun eigen tempo. En dat gaat nu eenmaal zoals kinderen zijn: speels, beweeglijk, met veel geluid en geschater. Ontdekkend met concrete materialen en in interactie met andere kinderen en volwassenen. Je voelt het als professional zelf vast ook al aan: kinderen hebben meer ruimte, tijd en aandacht nodig om te bewegen. 

Onze docenten realiseren dit dagelijks door Taaldans en Rekendans in te zetten. Vanuit dans ontdekken kinderen op verschillende manieren concepten uit het taal- en rekenonderwijs. Door het fysieke geheugen en de beleving aan te spreken, 'weten' kinderen van binnenuit hoe concepten werken en leren we ze geen kunstjes aan van buitenaf. Het lichaam als leerinstrument geeft bovendien op een natuurlijke manier handen en voeten aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, de soft skills en de doelen voor motoriek, kunst, taal en rekenen. 

In zijn boek "Laat je brein niet zitten!" oppert Erik Scherder dat dans weleens de ultieme verrijkte leeromgeving kan zijn. Kun je het je voorstellen? Dit omdat dans als activiteit beweging combineert met muziek, emotionele expressie en sociale interactie. Wetenschapsjournalist Mark Mieras beweert zelfs dat kunsteducatie broodnodig is voor een optimale ontwikkeling van het kinderbrein. Meer onderzoek lezen? Klik hier

Het Proefles Pakket bij jullie op locatie.

Na tien jaar ontwikkelen en opbouwen, zijn wij met ons docententeam klaar om bij jou op de werkvloer te laten zien wat Taal- en Rekendanslessen voor jullie kunnen betekenen. Dit doen we niet online; maar live bij jullie op locatie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle beschikbare tijd, ruimte, aandacht en geld naar de kinderen gaat. Dus voor ons geen marketing campagne van tienduizenden euro's of dure overhead. Daar investeren wij niet in. Wij zetten in op sociaal en duurzaam ondernemen; de kracht van dans live laten spetteren. 

Bijvoorbeeld: Jullie locatie heeft 2 peutergroepen en 3 kleutergroepen. Mail onze docent en zij neemt contact op om de rest voor jullie te regelen. De docent ontwikkelt een lessenserie op basis van jullie thema, methode en/of begrippenlijsten, met concrete materialen, muziek, dans, spel en plezier. In overleg worden de 4 lesdagen vastgesteld: alle vijf de groepen krijgen gedurende 3 weken 3x 45 minuten Taal- en Rekendans. De vierde les is een ouder/kind afsluiting. Hieronder is visueel weergegeven hoe het in elkaar zit: 

Klik hier om een docent in de buurt te vinden. 

 

Ja! Ik ben enthousiast en ik wil graag meer lezen over:

Hoe leerling, leerkracht en dansdocent kunnen groeien door de samenwerking: klik hier

Hoe een directeur de lessen Taal- en Rekendans ervaart: klik hier

Onderzoeken die leren door dans, spel, muziek en beweging kunnen ondersteunen: klik hier

De werkwijze van Studio Swing (tutorial): klik hier

De aanmaak van gelukshormonen stimuleren door beweging: klik hier

Het aantal uur dat kinderen per dag moeten bewegen: klik hier 

Hoe scholen hun leeromgeving beweeglijker kunnen maken: klik hier

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen