Matchmaker

Mijn naam is Lenneke Gentle.

Matchmaker Bewegen+Leren=Floreren 

Al ruim 20 jaar werk ik met kinderen, hun begeleiders, ouders en directie; zowel in het primair onderwijs als op het kinderdagverblijf en op peuterspeelzalen en voorscholen. Geboren in Den Helder; gevestigd in Den Haag. De kustlijn heeft het voor mij.

Na mijn opleidingstraject tot dansdocent (2004) ben ik gecertificeerd als NT2 tutor en heb daarbij diverse cursussen en trainingen gevolgd met betrekking tot onderwijs voor het jonge kind en voor de ontwikkeling van ondernemerschap. 

Tijdens mijn werk als dansdocent en NT2 tutor op Basisschool Prinsehaghe (2008) legde ik de link tussen de begripsvorming (rekenen en taal) en dans. Van mijn directeur kreeg ik toestemming om uit te gaan proberen om dansend de woordenschat en de wiskundige begrippen 'aan te leren' bij onze peuters en kleuters. Doordat zij de concepten (SLO doelen) met hun lijf, zintuigen, materialen en muziek op een speelse manier konden ervaren was de betrokkenheid groot en maakten de kinderen zich de begrippen snel eigen.

In 2010 werd ik boventallig en startte ik mijn onderneming Studio Swing. Later bleek dat de CITO scores significant hoger waren in de tijd dat de kinderen op school nog Taal- en Rekendans lessen kregen. 

'Aanleren' past volgens mij niet bij jonge kinderen, zij leren zelf, door concepten met hun lijf te ervaren. Daarom heb ik in de loop der tijd een totaalconcept ontwikkeld om scholen, voorscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven te inspireren en te ontzorgen.Want het is tijd dat alle peuters en kleuters weer kunnen gaan leren zoals jonge kinderen leren.

In beweging, met hun lijf, met hun zintuigen en vooral met veel plezier. Binnen en buiten; in een rijke omgeving waarin kinderen van zichzelf leren, van elkaar leren, van het materiaal en als het nodig is ook van de leerkracht of onderwijsassistent. Het kind als zijn eigen leer-kracht; de leerkracht in de rol van coach. Zodat ook de jonge kind professionals weer lekker ontspannen kunnen genieten van een dag met jonge kinderen.

Totaalconcept Bewegend Leren 

Alle peuterspeelzalen, kleuterscholen, voorscholen en kinderopvangcentra zijn anders. De managers zijn anders, de professionals zijn anders. Daarom heb ik in acht jaar een totaalpakket ontwikkeld, zodat we alle kinderen op alle locaties kunnen bereiken.

De juiste content, de juiste docent en genoeg financiele middelen om het concept duurzaam te integreren. 

  • Zelf aan de slag met het team om bewegend te gaan leren? Klik voor informatie over de Online Kickstartmiddag hier
  • Liever een uitegebreidere cursus voor het team? Klik hier
  • Werkdrukverlaging en onder leiding van een professionele docent Taal- en Rekendans bewegend gaan leren? Klik hier 
  • Willen jullie het allebei? Mail me voor advies: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  • Of wil jij als dansdocent graag Taal- en Rekendansdocent worden op de locatie waar jij al lesgeeft? Klik hier om je aan te melden voor de aankomende basiscursus Taal- en Rekendans. 

Leuk om te connecten op LinkedIn!